Kawa Tchibo jest bardzo powszechnym produktem na półkach sklepowych. Atrakcyjna cena oraz dobry smak sprawiają, że klienci bardzo chętnie sięgają właśnie po jej odmiany. Na każdym etapie produkcji ziarna kawy Tchibo podlegają specjalnej obróbce począwszy już od doboru ziaren pochodzących w głównej mierze z plantacji Ameryki Południowej.
Etap produkcji
Wszystkie zebrane ziarna odmiany Arabica palone są indywidualnie z podziałem na odpowiednie rodzaje kaw. Daje to możliwość wyselekcjonowania odpowiedniego aromatu i smaku specyficznego dla danego rodzaju kawy. Sprawia to, że każdy znajdzie coś dla siebie!
Tchibo Caffe Crema kawa ziarnista 100% Arabica
Tchibo Caffe Crema to bardzo delikatna, aksamitna kawa powstała wyłącznie z ziaren szczepu Tchibo Arabica. Jej rozkoszny, jedwabisty smak zapewnia delikatna nuta owocowa, którą podkreśla niepowtarzalna technologia palenia każdego ziarna z osobna.
Tchibo Espresso Milano Style kawa ziarnista 100% Arabica
Pragniesz napić się prawdziwego, włoskiego espresso? Jedynym w swoim rodzaju jest Tchibo Espresso Milano Style, które zaspokoi podniebienie nie jednego ze smakoszy. Kawa ta składa się jedynie w 100% z ziaren Tchibo Arabica. Posiada ona delikatny charakter owocowy, gdyż w procesie palenia ziarna kawy zostały uszlachetnione poprzez rozwinięcie lekkiej nuty cytrusowej oraz posmak czekoladowy. Każdy miłośnik tego typu kawy powinien pozwolić sobie na przyjemną chwilę z tak wyjątkowym espresso we włoskim stylu.
Tchibo Espresso Sicilia Style kawa ziarnista
Tchibo Espresso Sicilia to południowowłoska, idealna mieszanka kawy. W swoim składzie zawiera 20% ziaren Robusta i 80% ziaren Arabica. Jej szlachetny charakter zawdzięczamy perfekcyjnemu paleniu. Kawa ta posiada pełen aromat oraz typowy, intensywny, sycylijski smak, dzięki czemu możemy doświadczyć szczególnych, przyjemnych chwil pijąc to espresso z delikatną pianką.
Kawa Tchibo cieszy się dużą popularnością wśród konsumentów ze względu na swój niepowtarzalny smak, aromat oraz atrakcyjną cenę.
Dodaj komentarz